Caroline van Kappel over Iet:

over Iet

IET WOUDA, Digitale Kunst.

Autodidact

Kleurrijk en veelzijdig in werk en in persoon,  een ontembare geest die voortdurend  in ontwikkeling is. De originele visie en kunstzinnige inslag, komen samen in creaties, waarvan de vele verschijningsvormen niet onder een noemer te vangen zijn.

Een spin in haar eigen web  van kunstzinnige mogelijkheden is Iet voortdurend zoekend naar nieuwe wegen en ideeën om de zeggingskracht van haar beeldwerken te perfectioneren. Visie en gedrevenheid blijken daarbij  de beste leermeesters, maar ook zeer  veeleisende.

Ze heeft zich diverse traditionele kunstvormen eigen gemaakt, volgde onder meer de leergang   portrettekenen/schilderen bij Academie Artibus, om e.e.a. uiteindelijk te verenigen in de digitale beeldbewerking, of Digital Art, als kunstvorm; een combinatie van tekenen, schilderen, fotograferen en collages maken.  Digitale Kunst:  hoewel die term eigenlijk geen recht doet aan het ambachtelijke proces waarmee ieder werk tot stand komt,  kan ze hier haar ei nog het beste in kwijt, niet zelden in de meest letterlijke zin ( zie de serie “ei, ei”). Door de eigenzinnige visie en originele invalshoeken is  haar werk heel herkenbaar.  Kenmerkend zijn het surrealistische karakter, humoristische ondertoon en het gegeven dat niets is wat het lijkt.

Elk werk is het resultaat van een grenzeloos voorstellingsvermogen en een bepaald spanningsveld, waaruit een grote beheersing van het  medium spreekt. Elke verbeelding vertelt een verhaal, waarbij fantasie en werkelijkheid op vaak bizarre wijze hand in hand gaan. Typerend voor  al haar werk  is de maakbare werkelijkheid:  alles lijkt te kunnen, terwijl er niets van klopt. Inspireren en geïnspireerd worden, daar gaat het om.

Caroline van Kappel

Schrijfster

    
Iet: IK DOE MIJN WERK MET ENORM VEEL PLEZIER!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Hanne | Antwoord 11.11.2013 22:21

Mooie site oma

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.04 | 14:31

Wat leuk dat je mijn site mooi vindt Mariet, De werkelijkheid scheelt niet zo erg veel hoor, de grootte en afdrukmateriaal is natuurlijk ook belangrijk!

...
20.04 | 20:22

jammer zo ver weg...
anders was ik al ,,100,, keer daar geweest...
vind de site geweldig, wat moet dat in werkelijkheid dan zijn ?!
wie weet...!

...
25.09 | 20:54

Zelden, maar ik kan je wel de beginselen bijbrengen als je dat wilt.

...
25.09 | 17:00

Dag Iet, geef je ook workshops? groet, Lucie

...
Je vindt deze pagina leuk